Prachtig zomerweer lokken 21.000 toeschouwers naar circuit Zolder voor de Volumex Truck Racee

  • Kampioenschapsleider Norbert Kiss behaalt twee zeges in Goodyear FIA European Truck Racing
  • Robert de Haan en Bertrand Baguette winnaars in de negende en tiende manche van de Porsche Carrera Cup Benelux

Circuit Zolder, 10 september 2023. Net als twee weken geleden tijdens de 45ste editie van de 24 Hours of Zolder, vormde ook deze uitgave van de Volumex Belgian Truck Grand Prix een geslaagd weekend. Uiteraard was de zon de eregast, met werkelijk zomerse dagen, maar ook de rijders in de trucks en de diverse Porsche 911 GT3 Cup droegen bij tot het spektakel. 21.000 toeschouwers zagen onder meer de Hongaar Norbert Kiss in het Goodyear FIA European Truck Racing  Championship en Robert de Haan en Bertrand Baguette in de Porsche Carrera Cup Benelux als winnaars over de meet komen. Na de zomerse succesweekends is het nu aftellen naar de American Festival NASCAR Finals midden oktober!
 
"Het was een echt genot", glunderde Lucia Gallucci na afloop van de Volumex Belgian Truck Grand Prix. "Uiteraard was er het sportieve aspect, maar de paddocks stonden ook overvol, met prachtige trucks, klein en groot, de families vonden opnieuw de weg naar ons circuit en dat alles in een fantastische sfeer. Funfastic past perfect bij alles wat we hier de afgelopen weken gezien hebben."
 
Sportief was de hoofdmoot dubbel. Enerzijds waren er maar liefst vier wedstrijden voor het Goodyear FIA European Truck Racing Championship, wedstrijden die werkelijk heerlijk spektakel opleverden. De races 1 en 2 vonden op zaterdag plaats en het waren de Duitser Jochen Hahn (IVECO) en de Spanjaard Antonio Albacete (MAN) die de zeges op hun palmares konden bij inschrijven. Op zondag trok de kampioenschapsleider Norbert Kiss het laken tweemaal naar zich toe en dat aan het stuur van zijn imposante MAN. Hij doet uiteraard een goede zaak in de puntenstand.
 
Maar er was nog meer strijd onder de zwaargewichten, met vier races van de DUTCH TRUCK RACING. Daarin gingen de zeges op zaterdag telkens naar Erwin Kleinnagelvoort (Scania), terwijl Stefan Kursch en Ray Coleman, beide aan het stuur van een MAN, op zondag, voor volgepakte tribunes met de Martini Brut mochten spuiten.
 
Er waren echter nog meer races op zondag, met twee wedstrijden van de snelste merkencup van de Benelux, de Porsche Carrera Cup Benelux. Op zaterdag zette thuisrijder Glenn van Parijs het ronderecord met een Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – al fors scherper, met een tijd van 1.29.469, waardoor hij tweemaal op polepositie mocht vertrekken. Echter Glenn van Parijs, in de kleuren van AUGUST by NGT moest genoegen nemen met een tweede en vierde plaats in de races. De zeges waren respectievelijk voor de jonge Nederlander Robert de Haan en de teamgenoot van Glenn van Parijs, Bertrand Baguette.
 
Na twee schitterende weekends op het Limburgse circuit is het nu aftellen naar 14 en 15 oktober voor de finales van het Belcar Endurance Championship en de Belcar Skylimit Sprint Cup en de komst van de NASCAR-bolides tijdens het American Festival NASCAR Finals! 

Bron: circuit Zolder